Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eigenvectoren

Als v1 en v2 eigenvectoren zijn van A en v3=a.v1+b.v2, is v3 dan automatisch ook een eigenvector van A?

Tamara
3de graad ASO - woensdag 11 februari 2004

Antwoord

Nee, dat is alleen het geval als het eigenvectoren zijn bij dezelfde eigenwaarde.
Dat kun je eenvoudig controleren door te bedenken dat
A·v3 = a·A·v1 + b·A·v2 = a·l1·v1 + b·l2·v2

groet,

Anneke
woensdag 11 februari 2004

©2001-2025 WisFaq