Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

hallo !!
Ik vind de oplossing van òln (x2+1) niet
zou u mij kunnen helpen ?
ik dacht zoiets van:
I= ln·(x3/3)-ò(x3/3)·1/x·dx
I= ln·(x2+1)·x-òx·1/x·((2x3+3x2)/(6))dx
ln·(x2+1)·x-1/6òx·1/x·(2x3+3x2)dx
I=ln·(x2+1)·x-2ò((x2+1)-1)/(x2+1))dx

maar het klopt blijkbaar niet !!

Alvast bedankt

A. Joo
3de graad ASO - woensdag 11 februari 2004

Antwoord

Inderdaad, het klopt heel erg niet!
Je kunt ln niet los zien van (x2+1).
ln is de naam van een functie, die zonder 'iets wat je er in stopt' geen waarde heeft.
Dus ln(x2+1) is een geheel.
Verder gebeuren er nog veel meer gruwelijke dingen in jouw uitwerking, waar we maar niet te lang bij stil moeten staan.
Wat je wel goed gedacht hebt, is: het zal wel met partiële integratie moeten. Dat klopt.
Ik zal hier uitwerken hoe het moet.
q20135img1.gif
succes verder,

Anneke
woensdag 11 februari 2004

©2001-2024 WisFaq