Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe werkt de balansmethode?

Hoe werkt de balansmethode?

Peter
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 11 februari 2004

Antwoord

Hallo,

De balansmethode gebruik je bij het oplossen van vergelijkingen. Het komt er op neer dat je links en rechts van het = teken hetzelfde doet.Bv:
3x + 6= 5x + 1
aan beide kanten 6 aftrekken
3x = 5x + -5
aan beide kanten 5x aftrekken
-2x = -5
x=21/2

Mvg

Zie ook Een eenvoudige vergelijking oplossen

pl
woensdag 11 februari 2004

©2001-2024 WisFaq