Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele vergelijking

Kunt U me aub. met die vergelijking helpen:
(2x-3)^(x2+2x-15)=1
Die heeft 4 antwoorden: -5; 1; 2; 3.
Dank U wel.

Karina
Student universiteit België - zondag 8 februari 2004

Antwoord

Bedenk dat een macht van 1 altijd weer 1 oplevert, dat een even macht van (-1) óók 1 oplevert, en dat ook een macht van de vorm a0 = 1.
Dit laatste overigens niet voor 00
Kijk dus eens naar 2x - 3 = 1 of 2x - 3 = -1 of x2 + 2x - 15 = 0.

MBL
zondag 8 februari 2004

©2001-2024 WisFaq