\require{AMSmath} Integreren Hoi, ik heb hier een integraal waar ik al dagen op zit te zoeken en ik kom er echt niet uit! ò dx/cos4 S. uit 3de graad ASO - zondag 8 februari 2004 Antwoord Hallo S, d(tg(x)) = 1/cos2(x) dx De integraal wordt daarmee: ò(1/cos2(x)) d(tg(x)) Anderzijds kan je ook de resterende 1/cos2(x) nog in een tangensvorm schrijven, immers 1/cos2(x) = (sin2(x)+cos2(x))/cos2(x) = tg2(x) + 1 Er komt dus ò(1+tg2(x)) d(tg(x)) en dat is de som van twee basisintegralen. Groeten, Christophe zondag 8 februari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, ik heb hier een integraal waar ik al dagen op zit te zoeken en ik kom er echt niet uit! ò dx/cos4 S. uit 3de graad ASO - zondag 8 februari 2004
S. uit 3de graad ASO - zondag 8 februari 2004
Hallo S, d(tg(x)) = 1/cos2(x) dx De integraal wordt daarmee: ò(1/cos2(x)) d(tg(x)) Anderzijds kan je ook de resterende 1/cos2(x) nog in een tangensvorm schrijven, immers 1/cos2(x) = (sin2(x)+cos2(x))/cos2(x) = tg2(x) + 1 Er komt dus ò(1+tg2(x)) d(tg(x)) en dat is de som van twee basisintegralen. Groeten, Christophe zondag 8 februari 2004
Christophe zondag 8 februari 2004
©2001-2024 WisFaq