Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraag over TI 83

Hallo,

als je de functie y1= sin(10x)
xmin=-2p
xmax= 2p
ymin= -1
ymax= 1

ik krijg een beeld waarbij de amplitudes niet alemaal even groot zijn, hoe komt dat? Bij een sinusfunctie horen de amplitudes toch gelijk te zijn?

icky
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 februari 2004

Antwoord

Je gaat nu zoveel golfjes op een beperkte ruimte proppen, dat de elektronika het niet meer goed aankan.
De periode per golf is maar 2p/10, dus reken maar uit hoeveel golven er op jouw gekozen domein moeten komen.
Maak de grenzen van je domein wat geschikter en je ziet wat je wilt zien.

Zie ook De beperkingen van TI-83

MBL
zaterdag 7 februari 2004

©2001-2024 WisFaq