Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen vraagstukken

hellow ik heb een opdracht,

de atmosferische druk is afhankelijk van de hoogte boven de zeespiegel. de formule is dan : h= 18400 logp0/p. met p0 = atmosferische druk , h = hoogte boven de zeespiegel en p = atmosferische druk

ik moet p uitdrukken ik functie van h en p0

je zou moeten uitkomen p= p0*10 tot de -h/18400

zou u me liefst zo duidelijk mogelijk en met veel tussenstappen kunnen uitleggen hoe je hier aan komt ? alvast bedankt !

nikki
3de graad ASO - zaterdag 7 februari 2004

Antwoord

Waarbij we dan maar even aannemen dat je met "log" de
10log bedoelt.

De definite van logaritmen is dat glog(a)=b hetzelfde betekent als "de macht waartoe je g moet verheffen om a te krijgen, is gelijk aan b."
Ofwel er staat hetzelfde als gb=a

Nu jouw opgave:
h=18400*log(p0/p) Û
h/18400 = log(p0/p) Û (nu de bovengenoemde regel toepassen: )
(p0/p) = 10^(h/18400) Û
p = p0/(10^(h/18400))
= p0*1/(10^(h/18400)
= p0*(10^(-h/18400)

want 1/an = a-n

groeten, martijn

mg
zaterdag 7 februari 2004

©2001-2024 WisFaq