Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Blokken

Stefan maakt met blokken verschillende bouwwerken. De blokken hebben allemaal ribben van 1 dm. bereken van elk van deze bouwwerken de inhoud en de oppervlakte, ook de de onderkant meten.

a. 11 blokken
b. 17 blokken
c. 19 blokken

Ik weet niet hoe je het moet uitrekenen.

laura
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 6 februari 2004

Antwoord

Een kubusvormig blok van 1 bij 1 bij 1 dm heeft een inhoud van 1 dm3. Bovendien heeft elke kubus 6 zijvlakken (die elk een oppervlakte hebben van 1 x 1 = 1 dm2) en dus is de oppervlakte per blok 6 dm2.
Als je nu een bouwwerk hebt van 11 blokken, dan heb je een inhoud van 11 x 1 = 11 dm3 en de totale oppervlakte bedraagt 11 x 6 = 66 dm2.
Voor andere aantallen loopt het precies hetzelfde.

MBL
vrijdag 6 februari 2004

©2001-2024 WisFaq