Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machten vermenigvuldigen

Ik dacht dat ik met machten alles snapte, maar ik ben toch weer een probleem tegen gekomen.
In mijn wiskundeboek stond de volgende som: 2z2·2z2=...
Dus ik had die berekend en ik kwam uit op 4z4
Toen keek ik later in mijn antwoordenboekje van wiskunde er stond er dat het antwoord 4z2 was. Maar dat snap ik niet. Want als je die bovenstaande som uitwerkt krijg je:
2z2·2z2=2·z·z·2·z·z=2·2·z·z·z·z=4z4'
Zit ik nou fout of staat er gewoon een fout in het antwoordenboekje van wiskunde?

Someon
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 5 februari 2004

Antwoord

Jij hebt het goed, en je legt het ook heel goed uit! Het antwoordenboekje is fout.

hk
donderdag 5 februari 2004

©2001-2024 WisFaq