Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met kansen 2

Bedankt voor het beantwoorden van mijn andere vraag.
Maar ik heb er nog 1 waar ik niet uitkom.
Ik ben zelf namelijk totaal geen ster in wiskunde.
Begrijp er te weinig van en hoop dat jullie me wederom een stapje verder kunnen helpen.

Bij een computerspel is de kans op een extra beurt 0,2
1) Bereken de kans dat je bij 4x spelen minstens 1 extra beurt krijt.
2) Judith speelt het spel een aantal keren
Ze wil dat de kans op minstens 1 extra beurt groter is dan 0,9 , hoe vaak moet ze het spel spelen?

Dolphi
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 februari 2004

Antwoord

Als er minstens 1 staat dan moet je aan de complementregel denken:
Die zegt: de kans op minstens één = 1 - de kans op geen enkele.
Dus P(minstens een extra beurt)= 1- P(geen extra beurt)
= 1 - 0,8·0,8·0,8·0,8. Bij vier keer spelen komt daar dus uit 0,5904
Bij vijf keer: 1-0,85=0,6723
en nou maar zo door gaan tot je over de 0,9000 heen gaat.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
vrijdag 6 februari 2004

©2001-2024 WisFaq