Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansberekening met wedstrijdpunten

Dit is een vraag van mijn wiskundeleraar, wie het goede antwoord geeft krijg een beloning

Een volleybalteam moet in de competitie nog 3 wedstrijden spelen. De kans om een wedstrijd te winnen is bij dit team steeds 50%, verlies 40% en gelijkspel 10%.

In de competitie levert een gewonnen wedstrijd twee punten op, gelijkspel één punt en verlies geen punten. Het team heeft nog de mogelijkheid om kampioen te worden. Om dat te bereiken moet het team nog vier of meer wedstrijdpunten verdienen in de laatste drie wedstrijden.

Bereken de kans dat het team kampioen wordt?

Alvast bedankt,

Annemieke

Annemi
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 februari 2004

Antwoord

P(kampioen)=P(tenminste 4 punten)=
P(3xwinst)+P(2xwinst)+P(1xwinst,2xgelijk)=
kun je de rest nu verder?

MvdH
donderdag 5 februari 2004

©2001-2024 WisFaq