Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integratie door substitutie

a) òdx/sinx
b) ò(1+sin(2x))dx/sin2x

Bij a heb ik nog wel een idee hoe ik moet beginnen, want de teller = 1 = sin2 (x/2) + cos2 (x/2) en de noemer = sin x = 2sin(x/2)cos(x/2)...
Maar dan b... hulp gevraagd aub!
Bedankt!

Elke
3de graad ASO - woensdag 4 februari 2004

Antwoord

Ook opgave b valt nogal mee. Je splitst de teller (som) en je krijgt als eerste deel een fundamentele integraal. In de tweede term pas je de formule voor de dubbele hoek toe en kun je vereenvoudigen. Dit leidt dan tot de fundamentele integraal van de vorm òdt/t.


LL
woensdag 4 februari 2004

©2001-2024 WisFaq