Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machten

Waarom is bij een willekeurig getal tot de macht 0 de uitkomst altijd 1 ?

Sydney
Iets anders - dinsdag 3 februari 2004

Antwoord

Hoi,

Voor x¹0 en reëel heb je inderdaad dat x0=1. Je kan dit als volgt inzien. Neem k0 en natuurlijk, dan bestaat y=xk en is ook y¹0, zodat y/y=1. Maar nu is y/y=xk/xk=xk-k=x0, zodat x0=1.

Groetjes,
Johan

andros
dinsdag 3 februari 2004

 Re: Machten 

©2001-2024 WisFaq