Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Perforatie en asymptoten

Heej,

k kon niet slapen, dus ik dacht; kstuur wisfaq ff een vraagje .

over perforatie:

h(x)=(x+2)/(x2-4)

Ik had alleen de perforatie bij x=-2, maar in de antwoorden staat ook x=-1/4
Die volgde ik niet helemaal; dat klopt tochnie?

Andere, zelfde soort vraag:
k(x)= 4x/(x2+3x)

Ik had alleen een perforatie bij x=0, maar bij de antwoorden staat er nog eentje bij, nl x=11/3
Help!

over een scheve asymptoot:

f(x)= x2/(2x+a)
a=2, zoek de scheve asymptoot
x¹-1 in ieder geval... en die a=2 valt weg, dus dan hou je over: f(x)=x2/2x Het antw-boek zegt y=1/2x-1/2

ikkuh nie snappuh

Kheb morgen 1e uur een toets, ik zou heeel blij zijn als ik nog antwoord zou kunnen krijgen voor 8 uur... :)

Alvast bedankt!

Groetjes,

Eeevje
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 3 februari 2004

Antwoord

Hallo Eeevje,

Volgens mij was je toch niet helemaal wakker toen je deze vraag stelde

q19774img1.gif

perforatie voor x = -2 en een verticale asymptoot voor x = 2

q19774img2.gif

perforatie voor x = 0 en een verticale asymptoot voor x = -3

Voor de scheve asymptoot kun je een staartdeling maken.

q19774img3.gif

Als x heel erg groot wordt dan nadert 1/(2x+2) naar 0

De scheve asymptoot is dus y = 0,5x-0,5

wl
dinsdag 3 februari 2004

©2001-2024 WisFaq