\require{AMSmath} Vergelijking met faculteiten Bij gegeven N (N1) zoek ik een benadering van de oplossingvan de vergelijking :k!=N Christ Student universiteit - maandag 2 februari 2004 Antwoord Hoi,Op basis van de benadering van Stirling kan je formule (12) afleiden en gebruiken om numeriek x te berekenen zodat ln(N)=x.ln(x)-x. Je kan eventueel ook gebruiken dat G(k+1)=k! om dan G(x+1)=N op te lossen. Ook numeriek natuurlijk...Groetjes,Johan andros dinsdag 3 februari 2004 Re: Vergelijking met faculteiten ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij gegeven N (N1) zoek ik een benadering van de oplossingvan de vergelijking :k!=N Christ Student universiteit - maandag 2 februari 2004
Christ Student universiteit - maandag 2 februari 2004
Hoi,Op basis van de benadering van Stirling kan je formule (12) afleiden en gebruiken om numeriek x te berekenen zodat ln(N)=x.ln(x)-x. Je kan eventueel ook gebruiken dat G(k+1)=k! om dan G(x+1)=N op te lossen. Ook numeriek natuurlijk...Groetjes,Johan andros dinsdag 3 februari 2004
andros dinsdag 3 februari 2004
©2001-2024 WisFaq