\require{AMSmath} Determinanten(4) hallo, ik zou graag de uitkomst en de werkwijze weten van deze 3x3 determinant.het zou een ontbinding in factoren moeten zijn.dit is de opgave:alvast bedankt! kater Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 maart 2002 Antwoord De determinant van een 3x3 matrix kan je zo uitrekenen:Dus dat wordt hier:bc·1·c-bc·b·1-1·ca·c+1·b·ab+a·ca·1-a·1·ab=bc2-b2c-ac2+ab2+a2c-a2b=(a-c)(a-b)(c-b) Zie Determinant WvR zaterdag 9 maart 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo, ik zou graag de uitkomst en de werkwijze weten van deze 3x3 determinant.het zou een ontbinding in factoren moeten zijn.dit is de opgave:alvast bedankt! kater Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 maart 2002
kater Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 maart 2002
De determinant van een 3x3 matrix kan je zo uitrekenen:Dus dat wordt hier:bc·1·c-bc·b·1-1·ca·c+1·b·ab+a·ca·1-a·1·ab=bc2-b2c-ac2+ab2+a2c-a2b=(a-c)(a-b)(c-b) Zie Determinant WvR zaterdag 9 maart 2002
Zie Determinant
WvR zaterdag 9 maart 2002
©2001-2024 WisFaq