\require{AMSmath} Lineaire transformatie Hoi,Ik heb de volgende vraag:e1=[1 0], e2=[0 1], y1=[2 5] en y2=[-1 6] en T: 2®2 is een lineaire transformatie die e1 in y1 brengt en e2 in y2.Nu moet ik de beeldruimte vinden van [5 -3] en [x1 x2].Ik weet dat het antwoord [13 7] en[2x1-x25x1+6x2]moet zijn, maar hoe pak ik dit aan?Alvast bedankt voor jullie reactie! Jacque Student universiteit - zondag 1 februari 2004 Antwoord Stel je hebt de tranformatie matrix:Het beeld van de vector e1 is dan [a b], en van e2 [c,d], dit kun je gemakkelijk narekenen met matrixvermenigvuldiging.Omdat het beeld van e1 [2 5] is en van e2 [-1 6] is de tranformatiematrix:Het beeld van [5 -3] is dan [2*5+-1*-3, 5*5+6*-3]=[13 7]Het beeld van [x1 x2] is dan [2x1-x2 5x1+6x2] hk zondag 1 februari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi,Ik heb de volgende vraag:e1=[1 0], e2=[0 1], y1=[2 5] en y2=[-1 6] en T: 2®2 is een lineaire transformatie die e1 in y1 brengt en e2 in y2.Nu moet ik de beeldruimte vinden van [5 -3] en [x1 x2].Ik weet dat het antwoord [13 7] en[2x1-x25x1+6x2]moet zijn, maar hoe pak ik dit aan?Alvast bedankt voor jullie reactie! Jacque Student universiteit - zondag 1 februari 2004
Jacque Student universiteit - zondag 1 februari 2004
Stel je hebt de tranformatie matrix:Het beeld van de vector e1 is dan [a b], en van e2 [c,d], dit kun je gemakkelijk narekenen met matrixvermenigvuldiging.Omdat het beeld van e1 [2 5] is en van e2 [-1 6] is de tranformatiematrix:Het beeld van [5 -3] is dan [2*5+-1*-3, 5*5+6*-3]=[13 7]Het beeld van [x1 x2] is dan [2x1-x2 5x1+6x2] hk zondag 1 februari 2004
hk zondag 1 februari 2004
©2001-2024 WisFaq