\require{AMSmath} Nog meer logaritmen 1/p q s( log 1/q ) ( log p ) ( log r ) = p q p q( log r + log r ) / ( log s + log s )halloals dit leesbaar doorkomt, kunnen jullie dan een aanzet geven tot de oplossing ?groeten en dank rogeke 3de graad ASO - zondag 1 februari 2004 Antwoord Je kan bewijzen (door herleiding naar eenzelfde grondtal) dat : 1/p q ( log 1/q ) ( log p ) = 1 In het linkerlid heb je nu enkel nog het grondtal s.Herleid nu het gehele rechterlid ook naar het grondtal s en vereenvoudig. b a a(Gebruik de overgangsformule : log(x)= log(x)/ log(b)) LL zondag 1 februari 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
1/p q s( log 1/q ) ( log p ) ( log r ) = p q p q( log r + log r ) / ( log s + log s )halloals dit leesbaar doorkomt, kunnen jullie dan een aanzet geven tot de oplossing ?groeten en dank rogeke 3de graad ASO - zondag 1 februari 2004
1/p q s( log 1/q ) ( log p ) ( log r ) = p q p q( log r + log r ) / ( log s + log s )
rogeke 3de graad ASO - zondag 1 februari 2004
Je kan bewijzen (door herleiding naar eenzelfde grondtal) dat : 1/p q ( log 1/q ) ( log p ) = 1 In het linkerlid heb je nu enkel nog het grondtal s.Herleid nu het gehele rechterlid ook naar het grondtal s en vereenvoudig. b a a(Gebruik de overgangsformule : log(x)= log(x)/ log(b)) LL zondag 1 februari 2004
1/p q ( log 1/q ) ( log p ) = 1
b a a(Gebruik de overgangsformule : log(x)= log(x)/ log(b))
LL zondag 1 februari 2004
©2001-2025 WisFaq