Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Combinatiemethode

Hoe weet je wanneer je moet aftrekken of optellen?
bijv in het boek staat:

1.5a +2b=25
a +b=15'
dat wordt
1.5a +2b=25
2a + 2b= 30

Hoe weet je dat je hier 1.5a-2a moet doen en 25-30

en bij

2x + Y=6
x-3Y=-4

wordt:

6x + 3Y=18
X -3Y = -4

nu wordt het 7x=14
waarom?

Lonnek
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 31 januari 2004

Antwoord

Hallo Lonneke,

q19661img1.gif

Dit schiet niet op. Bij de combinatiemethode is het de bedoeling dat je na optellen of aftrekken een vergelijking krijgt met een onbekende. Je kunt bij het vermenigvuldigen van de vergelijkingen de getallen ook zo kiezen dat je altijd moet optellen om een van de variabelen weg te werken.

q19661img2.gif

wl
zaterdag 31 januari 2004

©2001-2024 WisFaq