Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 19197 

Re: 3e graads polynoom, formule

dank voor de hulp en het antwoord. Ik blijf nog wel met de vraag zitten. In de excelsheets staan in de B kolom de volgende parameters. Ik ben nu erg benieuwd hoe ik deze in excel kan berekenen
a= -0,785673753
b= 10,34439184
c= -32,1439714
d= 32,5683286

Met vriendelijke groet
Michiel van Mens

Michie
Iets anders - vrijdag 30 januari 2004

Antwoord

Start de Oplosser via Extra - Oplosser. Als dat niet aanwezig is moet je de Oplosser eerst inschakelen via Extra - Invoegtoepassingen.

"Cel bepalen" moet wijzen naar de som van alle kwadratische fouten. "Gelijk aan" stel je in op "min" omdat we die cel proberen te minimaliseren. "Door verandering cel" moet wijzen naar de bewuste parameters die Excel zal wijzigen om dat minimum te bereiken.

cl
vrijdag 30 januari 2004

©2001-2025 WisFaq