Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemiddelde in word x met een streepje

Ik zoek hoe je het teken voor het gemiddelde in Word moet samenstellen. De x met een streepje erboven. In de tekensets zit ie volgens mij niet. De overslagfunctie waarmee je twee tekens in WP over elkaar kon typen schijnt in Word niet aanwezig te zijn. Uiteraard weet ik hoe ik de vergelijkingseditor kan gebruiken maar dan heb ik elke keer een plaatje waardoor ook de regelafstand weer beinvloed wordt en dat wil ik uiteindelijk ook niet. Wie kan mij vertellen wat ik over het hoofd gezien heb.....of is het echt onmogelijk met dat spul van Microsoft ???

JaDeX

JaDeX
Docent - vrijdag 30 januari 2004

Antwoord

Uiteraard kan het met de vergelijkingseditor, maar die wilde ik nou juist niet gebruiken.
Goed, overslag lukt inderdaad ook na alle suggesties die ik gekregen heb. Bedankt collegae. Zo kun je het dus aanpakken:

Manier 1.
Ga naar Invoegen en kies veld
Kies EQ en kies Opties
En kies \O() en vervolgens aan veld toevoegen.
Type binnen ( en ) het 'overstrike' teken, ¯, uit het (normal) font en vervolgens de scheider ; en daarna de x. Je krijgt dan \O(¯;x) twee keer op OK drukken en het zou moeten werken. Mocht dit niet werken probeer dan eens een , in plaats van een ; als scheider.

Manier 2
Een lettertype gebruiken waar die x met een streepje erboven al in zit, kan natuurlijk ook. Zoiets als:
Het freeware MarvoSym font bevat karakters waarmee je een pijltje of een streepje boven het voorafgaande gewone karakter kunt zetten: http://www.marvosym.de/marvosym.html
(heb het niet geprobeerd)

Manier3
Tot slot kan een macro wellicht ook de volgende suggestie wijst in die richting:
Je kunt het gedoe met die velden ook in een macro zetten:
Hieronder het resultaat:
Sub xover()
'
' xover Macro
' Macro opgenomen op 30-01-04 door Hans Klein
'
Selection.Fields.Add Range:=Selection.Range, Type:=wdFieldEmpty, Text:= _
"EQ \O()", PreserveFormatting:=False
Selection.MoveLeft Unit:=wdCharacter, Count:=2
Selection.MoveRight Unit:=wdCharacter, Count:=1
Selection.TypeBackspace
Selection.MoveLeft Unit:=wdCharacter, Count:=1
Selection.TypeText Text:="x;"
Selection.InsertSymbol CharacterNumber:=175,
Unicode:=True
Selection.Fields.ToggleShowCodes
End Sub

Eind goed.................

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 25 februari 2004

©2001-2024 WisFaq