Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 18673 

Re: Som- en verschilformules

Ja, maar hoe komt u aan die 4 sin2a *cos2a?

Ik heb het anders gedaan, maar op een bepaald ogenblik geraak ik niet meer verder:

dus((2 sin a*cos a)2-4sin2a)/((2 sin a*cos a)2 + 4sin2a-4)

= ((4 sin2a*cos2a)-4sin2a)/((4sin2a*cos2a)+4sin2a-4)
= 4sin2a*(cos2a-1)/ 4sin2a(cos2a-4)

maar dan zit ik vast, kunnen jullie mij op deze manier verder helpen aub?

Bedankt !

a.
3de graad ASO - woensdag 28 januari 2004

Antwoord

sin2a = 2sina.cosa, en als je dit kwadrateert krijg je 4sin2acos2a

In je eigen aanpak maak je een vergissing in de noemer.
Op een bepaald moment wil je 4sin2a voor de haakjes plaatsen. Als je dat doet hou je echter niet over wat je opschrijft, maar 4sin2a(cos2a + 1) -4.
Bij jou staat die -4 ineens óók binnen de haakjes.

MBL
woensdag 28 januari 2004

©2001-2024 WisFaq