Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gebroken functies

Hallo,

ik heb een vraag over gebroken functies:

als je 4
----
X-2

op je grm laat uittekenen moet je op een of andere manier de verticale en horizontale grenslijnen kunnen vinden, maar hoe vind je die?

Peter
Leerling mbo - woensdag 28 januari 2004

Antwoord

Hallo Peter,

q19558img1.gif

De verticale asymptoot kun je vinden door na te gaan wanneer de noemer gelijk wordt aan nul.
In dit geval is dit de lijn x = 2

Voor de horizontale asymptoot moet je nagaan wat er gebeurt als je x heel erg groot maakt.
Kijk bijvoorbeeld in de tabel vanaf x = 2000, dan zie je dat y naar de waarde y = 0 gaat

Zie Wat zijn asymptoten?

wl
woensdag 28 januari 2004

©2001-2024 WisFaq