Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is de getransformeerde van de volgende functie?

Hoi,

Kunnen jullie mij helpen bij het oplossen van de volgende vergelijking: y'' + y = u(t-a) met enkele randvoorwaarden. Nu gaat het niet echt om het oplossen van dit probleem, ik kom enkel niet uit het weergeven van de Laplace-transform van het rechtergedeelte van de formule. Wat moet dit zijn? Ik loop helemaal vast.

J. van
Student universiteit - dinsdag 27 januari 2004

Antwoord

Met u(t) wordt waarschijnlijk de Heavisidefunctie bedoeld (=1 voor t0 en 0 voor t0). u(t-a) is dan een verschoven Heavisidefunctie. De gevraagde Laplacegetransformeerde is

aò¥ [exp(-st)]dt = exp(-as)/s

cl
woensdag 28 januari 2004

©2001-2024 WisFaq