Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pi

hallo ik had ee vraag over de methode van archimedes.
als de formules zijn Pn= N sin p/N
en Qn= N tan p/N.
en als je nou voor N=6 neemt hoe komen ze dan aan P=3 en Q=2Ö3?????
want als ik het zo in mijn rekemachine typ dan krijg ik een ander antwoord.

Mo
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 januari 2004

Antwoord

N = 6 geeft sinp/6 en dat is precies 1/2.
Zo ook: tanp/6 en daarvan is de waarde 1/3Ö3

MBL
maandag 26 januari 2004

 Re: Pi 

©2001-2024 WisFaq