Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische grafiek

ik heb een fromule Y= 100*2^(0.2x)
dit is een exponentiele functie. De grafiek stijgt erg snel. Ik moet een manier verzinnen om het stijgen van deze grafiek goed in beeld te krijgen.
Ik zelf dat eraan om de grafiek logeritmisch te laten lopen maar ik weet niet hoe dat moet op een TI-83 rekenmachine.
Kan iemand me daarbij helpen of heeft iemand een andere oplossing voor dit probleem

Sandra
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 januari 2004

Antwoord

Hoi,

Je kunt een andere schaalindeling voor de x-as als voor de y-as gebruiken. Bijvoorbeeld "één hokje op de x-as is 2" en "één hokje op de y-as is 1000".
Druk eerst op de blauwe Y= knop. Typ nu je formule 100*2^(0.2X) in.
Daarna druk je op de blauwe Window-knop, en typ je voor Xmin bijvoorbeeld 0 in, voor Xmax kies je (bijvoorbeeld) 40. Xscl = 2 (want één hokje is in werkelijkheid 2, de schaal zeg maar).
Typ voor Ymin=0 en Ymax=26000. Kies voor Yscl=1000 (want één hokje op de y-as is in werkelijkheid 1000).
Druk op de blauwe Graph-knop om de grafiek te tekenen.

Uiteraard kun je hier zelf ook mee experimenteren.

Groetjes,

Davy.

Davy
maandag 26 januari 2004

©2001-2025 WisFaq