Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking oplossen

2log(x+3)=1+1/2log x
wordt als volgt opgelost:
2log(x+3)=2log2-2logx
hoe maakt men van 1+1/2logx dan 2log2-2logx?
alvast bedankt

art
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 januari 2004

Antwoord

Dit zijn eigenlijk 2 vragen.

1. Hoe kom je van 1 naar 2log2?
2. Hoe kom je van 1/2logx naar -2logx?

Het antwoord is (zoals altijd) het op het goede moment toepassen van de rekenregels.

1.
Ik wil alles 'in' dezelfde logaritme zetten dus ook de getallen uit de vergelijking. Ik zoek dus een b zodat 2logb=1, maar dan geldt: b=21=2, dus:
1=2log2 (L1)

2.
q19452img1.gif
(L2 )

Zie ook: Logaritmische vergelijking

WvR
maandag 26 januari 2004

©2001-2024 WisFaq