\require{AMSmath} Vergelijking met logaritmen Hai, ik heb binnenkort een S.E over logaritmen maar ik weet niet hoe je vergelijkingen op moet lossen als er een logaritme instaat.Hier even een voorbeeld: log(x-1)=2 Marjol Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 januari 2004 Antwoord In ieder geval de rekenregels machten en logaritmen goed kennen... o nee.. die staan op je formulekaart.Met regel L1 kan je 'bedenken' dat je in plaats van:log(x-1)=2kan schrijven:x-1=102x-1=100x=101Klaar...Hier staat er nog meer:Logaritmische vergelijkingenLogaritmische vergelijkingLogaritmische vergelijkingEen logaritmische vergelijking oplossenLogaritmische vergelijking WvR zondag 25 januari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hai, ik heb binnenkort een S.E over logaritmen maar ik weet niet hoe je vergelijkingen op moet lossen als er een logaritme instaat.Hier even een voorbeeld: log(x-1)=2 Marjol Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 januari 2004
Marjol Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 januari 2004
In ieder geval de rekenregels machten en logaritmen goed kennen... o nee.. die staan op je formulekaart.Met regel L1 kan je 'bedenken' dat je in plaats van:log(x-1)=2kan schrijven:x-1=102x-1=100x=101Klaar...Hier staat er nog meer:Logaritmische vergelijkingenLogaritmische vergelijkingLogaritmische vergelijkingEen logaritmische vergelijking oplossenLogaritmische vergelijking WvR zondag 25 januari 2004
WvR zondag 25 januari 2004
©2001-2024 WisFaq