Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkante meter tegels voor zwembad

Is er een makkelijke oplossing voor deze vraag?

In zijn tuin gaat Liam een zwembad maken waarvan de bodem 9 meter bij 12 meter wordt. Het bad wordt 2 meter diep tegen de bodem en de zijkanten van het zwembad komen speciale tegels hoeveel mē tegels heeft Liam nodig?

Moniqu
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 25 januari 2004

Antwoord

De bodem: 9x12=...
Twee zijkanten van 2x9x2=...
Twee zijkanten van 2x12x2=...
(Of 2x(9x2+12x2)=...)
En dan optellen....
Makkelijker kan bijna niet lijkt me.

WvR
zondag 25 januari 2004

©2001-2024 WisFaq