Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplace

Hallo,

Ik heb al een vraag gesteld over dit soort problemen, maar ik kom er echt nog steeds niet uit. Ik weet niet wat ik fout doe!?

Ik heb de functie y' + 0.2y = 0.01t, met y(0) = -0.25. Tot zover alles goed...
Wanneer je hier een subsidiary equation van maakt, komt er volgens mij:

sY + 0.25 + 0.2Y = 0.01/(s2) uit... Dit kun je dan schrijven als Y(s+0.2) + 0.25 = 0.01/(s2), waarna je vervolgens:

Y = 0.01/((s2)(s+0.2)) - 0.25 overhoudt...

Hoe nu verder? Volgens het boek moet er uiteindelijk y = 0.05t-0.25 uitkomen. Maar hoe kom ik tot dat antwoord? Ik krijg de Y = vergelijking niet verder uitgewerkt. Help...?!

J. van
Student universiteit - zondag 25 januari 2004

Antwoord

dag J.,

Ik heb je vraag aangepast, want de differentiaalvergelijking klopte niet.
Je transformatie klopt, maar je bent vergeten om ook de 0.25 te delen door (s+0.2)
De vergelijking in het s-domein wordt dus:
q19377img1.gif

succes!
groet

Anneke
maandag 26 januari 2004

©2001-2024 WisFaq