Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren met PI

Ik heb een vraag, als ik het volgende moet integreren:
(intergraalteken)*p(f(x))2 dx= 1/2 p.
Het gaat hier dus om een omwentelingslichaam. Hoe doe ik dat dan met die p? kan ik die dan wegstrepen? of moet ik die meenemen in mijn berekeing?

Debora
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 januari 2004

Antwoord

Laat je niet in de war brengen door die letter p. p Is een getal, en niets meer dan dat. Een getal dat je met een functie vermenigvuldigt, heet een factor. En volgens de regels van het integreren mag je een factor zonder meer buiten de integraal brengen. Kijk maar:
ò a×f(x) = a ò 1/a(a×f(x)) = a ò f(x).

KLY
zondag 25 januari 2004

©2001-2024 WisFaq