\require{AMSmath} Euclidische deling Hallo, Ik heb een probleem met het vereenvoudigen van de volgende breuk: x2+2x+2/x+1 Het leek me een simpele breuk maar hij blijkt ingewikkelder in elkaar te zitten... Bedankt, Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 januari 2004 Antwoord Ik neem aan dat je (x2+2x+2)/(x+1) bedoelt. Wel, dit is gelijk aan (x2+2x+1+1)/(x+1)=((x+1)2+1)/(x+1)= (x+1)2/(x+1)+1/(x+1)=x+1+1/(x+1) hk zaterdag 24 januari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik heb een probleem met het vereenvoudigen van de volgende breuk: x2+2x+2/x+1 Het leek me een simpele breuk maar hij blijkt ingewikkelder in elkaar te zitten... Bedankt, Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 januari 2004
Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 januari 2004
Ik neem aan dat je (x2+2x+2)/(x+1) bedoelt. Wel, dit is gelijk aan (x2+2x+1+1)/(x+1)=((x+1)2+1)/(x+1)= (x+1)2/(x+1)+1/(x+1)=x+1+1/(x+1) hk zaterdag 24 januari 2004
hk zaterdag 24 januari 2004
©2001-2024 WisFaq