Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud kegel

Hoe hoog komt de vloeistof nog in een kegelvormig glas met straal 2,5cm en hoogte 14cm wanneer ik de helft van de vloeistof uitgiet

Jim Va
3de graad ASO - donderdag 22 januari 2004

Antwoord

Hoi,

Als de hoogte op h stond en nu h' is, dan is het volume van V naar V' veranderd. Omwille van de 3D-gelijkvormigheid hebben we dat V'/V=(h'/h)3. Als V'/V=1/2, dan is h'/h=1/21/3@0.79. Dus is h'=11.1cm. Verrassend...

Groetjes,
Johan

andros
donderdag 22 januari 2004

©2001-2024 WisFaq