Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Natuurlijke log in functie

Gegeven : ln (x-y)/(x-z) = kt en x,y en z zijn fysische grootheden die er nu even niet toe doen
ik heb dit als volgt opgelost : ln (x-z) = -kt + ln (x-y)

zodat er een functie (y = a1.x + a0) ontstaat ,waarmee uit de grafiek k kan halen, want men zet ln (x-z) (=y) uit tegen t (=x). Heb ik dit goed gedaan, want als dit zo is ,dan staat er waarschijnlijk een typefout in mijn bundel

Groetjes Helene

Helene
Student hbo - donderdag 22 januari 2004

Antwoord

Uit ln[(x-y)/(x-z)] = -kt volgt ln(x-y) - ln(x-z) = -kt en daaruit haal je ln(x-z) = ln(x-y) + kt.
Je zit dus ergens met een onjuist minteken, lijkt me.

MBL
donderdag 22 januari 2004

©2001-2024 WisFaq