Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme

f(x)= 2log (2x-3)
Bereken de coordinaten van het snijpunt van de x-as
Hoe komt het antwoordenboekje aan: 2log(2x-3) =0
2x-3 = 1 ??????
Waar ze het getal 1 vandaan halen is mij een raadsel. Kunt u mij dat uitleggen?

Tommy
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 januari 2004

Antwoord

2log(a)=b betekent 2b=a
Nu is b=0 wat is dan a? a=20=1
Dus helemaal niet zo gek...

Zie Rekenregels machten en logaritmen.

WvR
woensdag 21 januari 2004

©2001-2024 WisFaq