Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking 3 onbekende oplossen door subsitutie toe te passen

Hoe kan je deze oplossen?

X + Y + Z = 1
2X + 4Y + Z = 6
4X - 3Y + 2Z = 10

twee vergelijkeing oplossen dat gaat wel maar 3, ja met je grm maar dan snap je het idee erachter niet.

dus daarom stel ik deze vraag

Peter
Leerling mbo - woensdag 21 januari 2004

Antwoord

Als je vergelijking nummer 2 eerst verdubbelt en daarna nummer 3 er vanaf trekt, krijg je 11Y = 2 zodat je de Y meteen hebt.

Als je de eerste en tweede vergelijkingen van elkaar aftrekt, krijg je -X - 3Y = -5. Y weet je al, dus X is nu ook bekend. X en Y vul je nu in een van de drie vergelijkingen in en Z maakt zich ook bekend.

MBL
woensdag 21 januari 2004

©2001-2024 WisFaq