Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie Oefening

sin 2 x = ((2tgx)/(1+tg2x))

je moet dus bewijzen dat sin 2 x gelijk is aan de rechterkant

Zit hier maar te zoeken en ik raak er niet wijs uit

Kan iemand mij dit oplossen of tenminste op gang zetten want ik zie het zo niet meer zitten

Marco
Overige TSO-BSO - woensdag 21 januari 2004

Antwoord

Hoi,

Opletten met die 2... Met de nodige haakjes wordt het duidelijker.

Je moet bewijzen dat sin(2x)=2.tg(x)/(1+tg2(x)).
Je weet dat sin(2x)=2.sin(x).cos(x) en ook dat sin2(x)+cos2(x)=1.
Dus is sin(2x)=2.sin(x).cos(x)/[sin2(x)+cos2(x)]. Als je dan nog teller en noemer door cos2(x) deelt...

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 21 januari 2004

©2001-2024 WisFaq