Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uiteindelijk betaald aan lening?

Hoe kan ik het eindbedrag van een lening berekenen? Hoeveel zal ik uiteindelijk betaald hebben na 20 jaar?

Ik heb de volgende gegevens looptijd 20 jaar, intrest 6% en het ontleend bedrag is 50000€.
Ik dank u

smet l
Iets anders - woensdag 21 januari 2004

Antwoord

Beste Luc,

je moet eerst de jaarlijkse aflossing berekenen
q19234img1.gif
50000 = a · ((1-(1,06)-20)/0,06)
50000 = a · 11,46992122
a = 50000 / 11,4992122
a = 4359,22

Dit bedrag moet je 20 keer betalen, dus uiteindelijk heb je 87.184,56 betaalt. Of 50.000 kapitaal en 37.184,56 intrest.

Groetjes,

tg
woensdag 21 januari 2004

Re: Uiteindelijk betaald aan lening?

©2001-2024 WisFaq