Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe los je deze vergelijkingen met e-machten op?

Dit zijn oud-examenvragen, en het zou dus wel handig zijn om ze te kunnen oplossen, maar daar ln(a+b)=ln(a)·ln(b) zou ik niet weten hoe het te doen...

1/2·ex+e-x2=0

Volgende opgave is:

2·e-x2-e2x=0

Liefst zo vlug mogelijk antwoord, want morgen is het examen!

Mvg,

Nico
Student universiteit - maandag 19 januari 2004

Antwoord

Zonder toelichting....


  1. q19114img1.gif


  2. q19114img2.gif

Succes!

P.S.
Je schrijft: ln(a+b)=ln(a)·ln(b), maar dat klopt niet. Je bedoelt misschien:
ln(a·b)=ln(a)+ln(b), en dat klopt, want dat is precies de reden waarom die logaritmen zijn 'uitgevonden'!
't Is maar even dat je 't weet...!

WvR
maandag 19 januari 2004

©2001-2024 WisFaq