Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met procenten in Excel

Hoe bereken je in Excel 2000 een percentage. Vb: In 2000 had ik 250 bananen, in 2001 320. Wat is het verschilpercentage?

Jakke
2de graad ASO - zondag 18 januari 2004

Antwoord

Op Rekenen met procenten kan je lezen hoe je handig met procenten en groeifactoren kan rekenen.

Hier zou het dan zo gaan:

groeifactor=nieuw:oud=320:250=1,28
procentuele toename=(groeifactor-1)·100%=28%

Is dat nu hetzelfde als het verschilpercentage?
Het aantal bananen neemt toe met 320-250=70
70:250·100%=28%, dus een toename van 28%.
En dat kan ook...

Maar heeft verder weinig met Excel te maken, lijkt me...

A1: 250
A2: 350
A3: =(A2/A1-1) (veld instellen op percentage)

Ok?

WvR
zondag 18 januari 2004

©2001-2025 WisFaq