Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren van wortelvormen

Ik ben bezig met het leren voor mijn tentamen, ik dacht dat ik het primimtiveren aardig onder de knie had, maar nu stoot ik toch op een probleem, bij 2 te bepalen primitieven, waarik niet kan uitkomen. Zelf denk ik aan substitutie met cos,sin en tan, maar daarmeek om ik nogal vreemd uit, en klopt er niks van.

Functies:
A(x)=(Ö(4-x²))/x
B(x)=(Ö(2x+1))/(x+4)

Als u me zou willen helpen hoe ik zo'n dergelijk integraal aanpak (want volgens mij zijn ze van hetzelfde soort) zou dat heel fijn zijn.
Zeer hartelijk bedankt!

Erik
Student universiteit - zondag 18 januari 2004

Antwoord

Wat dacht je van:

q19073img1.gif

...en de tweede is dan weer anders:

q19073img2.gif

Als je goed kijkt gebruik je zowel bij 1. als bij 2. een standaard integraal. Deze zal ik je er ook nog bij geven! Het kan werkelijk niet op vandaag...

q19073img3.gif
q19073img4.gif

Misschien kan je deze zelf eens proberen?

f(x)=(Ö(2x+1))/(x-4)

Succes!

WvR
maandag 19 januari 2004

©2001-2024 WisFaq