Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijkingen oplossen

Beste WisFaq,

ik heb al opnieuw en opnieuw geprobeerd om de volgende oefening op te lossen, maar het lukt me maar niet, zouden jullie mij eventueel uit mijn lijden kunnen verlossen?!

**oplossen door de vergelijking uiteen te laten vallen:

cos 5x + sin 3x = cos x

Heel erg bedankt: Joke

Joke
3de graad ASO - zaterdag 17 januari 2004

Antwoord

gebruik de formule: cos p - cos q = -2 sin 1/2(p+q)·sin 1/2(p-q)
cos 5x+ sin 3x = cos x $\Leftrightarrow$ cos 5x - cos x = - sin 3x $\Leftrightarrow$ (formule)
-2 sin(3x)·sin(2x) = -sin(3x) $\Leftrightarrow$ sin(3x)·{2 sin(2x)-1}=0
dus sin3x=0 of sin2x=1/2. Zou de rest verder zelf lukken ?
Ik denk het wel

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zaterdag 17 januari 2004

©2001-2024 WisFaq