Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken de sinus bij gegeven cosinus

Ik zit nu in een hoofdstuk goniometrie (ik zit in 3 VWO) maar ik snap het niet helemaal nu heb ik bijvoorbeeld een vraag die luidt:
cos$\angle$A= 0,9 wat is dan sin$\angle$A of wat is dan tan$\angle$A?
mijn wiskundelerares snap ik niet dus zal ik het aan jullie moeten vragen

Puck Z
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 17 januari 2004

Antwoord

Hallo Puck,

Bij dit soort vragen is het belangrijk te weten af je mag afronden of niet.

afronden toegestaan

De rekenmachine geeft:
cos-1(0.9)=25.8419...$\to\angle$A$\approx$25,8°
sin(25.8419)=0.43588.. en tan(25.8419)=0.4843...
Dus sin$\angle$A$\approx$0,44 en tan$\angle$A$\approx$0,48

afronden niet toegestaan
q19025img1.gif
q19025img2.gif

wl
zondag 18 januari 2004

©2001-2024 WisFaq