Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meetkunde de cirkel

Bereken de hoeken van de koordenvierhoek ABCD als hoek A=2* hoek C en 4*hoekB= 3*hoek C.

Mijn bewerking:
A+B+C+D=360°
2C+3/4C+C+D=360°
D=(360/2-3/4-1)*C
D=178.25°
Ik denk dat het antwoord niet juist is, kunnen jullie mij helpen? alvast bedankt.

mieke
2de graad ASO - zaterdag 17 januari 2004

Antwoord

Ik snap niet zo goed hoe je van
2C+3/4C+C+D=360° naar D=(360/2-3/4-1)C komt en ook niet dat D dan 178.25° zou zijn.

Ben je ook op de hoogte van het feit dat in een koordenvierhoek twee overstaande hoeken samen 180° zijn?
Als ik nu even aanneem dat A en C overstaande hoeken zijn, dat weet je dus ÐA=2*ÐC en dat ÐA+ÐC=180°,
dus 2*ÐC+ÐC=180°, dus 3*ÐC=180°.
Kun je zo verder?

hk
zaterdag 17 januari 2004

©2001-2024 WisFaq