\require{AMSmath} Limiet met wortels limiet(√ (x -√x ))- (√(x + √x)) $\infty$ blondi Student universiteit - vrijdag 16 januari 2004 Antwoord Vermenigvuldig teller en 'noemer' met √(x-√x)+√(x+√x) zodat er staat-2√x / [√(x-√x)+√(x+√x)]Deel nu teller en noemer door √x-2 / [[√(1-√x/x)+√(1+√x/x)]]Aangezien √x/x $\to$ 0 gaat voor x$\to$+$\infty$, gaat de noemer naar 2 en dus de totale uitdrukking naar -1. cl zaterdag 17 januari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
limiet(√ (x -√x ))- (√(x + √x)) $\infty$ blondi Student universiteit - vrijdag 16 januari 2004
blondi Student universiteit - vrijdag 16 januari 2004
Vermenigvuldig teller en 'noemer' met √(x-√x)+√(x+√x) zodat er staat-2√x / [√(x-√x)+√(x+√x)]Deel nu teller en noemer door √x-2 / [[√(1-√x/x)+√(1+√x/x)]]Aangezien √x/x $\to$ 0 gaat voor x$\to$+$\infty$, gaat de noemer naar 2 en dus de totale uitdrukking naar -1. cl zaterdag 17 januari 2004
cl zaterdag 17 januari 2004
©2001-2024 WisFaq