Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Somprobleem

Help, ik ben al 45 minutenmet een som bezig en ik kom er niet uit! Kan iemand mij misschien een uitleg geven hoe de som opgelost kan worden? Hier komt de som:
sin2x = -cosx

RS
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 15 januari 2004

Antwoord

sin(2x)=2sin(x)cos(x)

De vergelijking wordt dan

2sin(x)cos(x) + cos(x) = 0
cos(x)[2sin(x)+1] = 0

Dus ofwel is cos(x)=0 ofwel sin(x)=-1/2 en dat zijn twee basisvergelijkingen die je zelf zou moeten kunnen oplossen, in 45 seconden

cl
donderdag 15 januari 2004

©2001-2024 WisFaq