Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met complexe getallen

Bepaal alle wortels van de vergelijking : z^8+15z4-16=0 en teken de beeldpunten van deze wortels in het complexe vlak.
Ik heb deze oef. geprobeerd maar het lukt niet kun je dat is oplossen aub. (liefst met duidelijke stappen) dank u
de oef luidt zoals hierboven :z8+15z4-16=0

HH
Overige TSO-BSO - donderdag 15 januari 2004

Antwoord

Ik zet een eerste stap.
Doe jij dan de volgende?
z8 + 15z4 - 16 = (z4 + 16)(z4 - 1)
Zodat bij gelijkstelling aan 0 volgt:
z4 = - 16 OF z4 = 1

dk
donderdag 15 januari 2004

©2001-2024 WisFaq