Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 14356 

Re: Procenten

maar als je nou het procent 162/3 hebt hoe moet je dat uitrekenen?

kimber
Iets anders - donderdag 15 januari 2004

Antwoord

dag Kimberly

Waarschijnlijk weet je dat de breuk 2/3 in een decimaal getal te schrijven is als
0,66666666666666666666666666666666666666667
(eigenlijk komen er oneindig veel zessen achter de komma, maar omdat je toch een keer wilt stoppen, rond je de laatste 6 naar boven af.)
Dus 162/3 = 16,6666666666667

Dit getal is een percentage, dus als je de gewone breuk wilt weten, verplaats je de komma twee plaatsen naar links.
Dus 162/3% = 0,166666666666667
Als je dit als decimale breuk wilt schrijven, dus niet decimaal, dan kan dat ook, en dan ziet het er nog veel mooier uit:
162/3% = 50/3% = 50/3 gedeeld door 100 = 1/6
Kijk verder nog eens op onderstaande site.
succes,

Zie rekenen met procenten

Anneke
donderdag 15 januari 2004

©2001-2024 WisFaq