Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinus/cosinus/tangens

Ik heb een vraag bij het uitwerken van een opgave, deze werd klassikaal opgelost maar ik begrijp niet hoe men tot een bepaalde formule komt:
opgave: Een rechthoekige driehoek heeft een oppervlakte van 20cm2 en een hoek van 35°. Bereken de zijden. Hierbij berekende ik dus eerst de hoek c (180° - â - ^b) = 55°. Volgens de formule van oppervlakte van een driehoek besloot ik dat BxC gedeeld door 2 = 20cm2. opeens verscheen de volgende formule aan het bord : zijde C = zijde B gedeeld door de tangens van hoek b. toen kwam men tot de formule B2 gedeeld door tangens b maal 2 = 20 cm2, vanaf dit punt snap ik er echt niets meer van. Misschien kunnen jullie me wat uitleg verschaffen?

Orneli
Overige TSO-BSO - woensdag 14 januari 2004

Antwoord

q18913img1.gif
q18913img2.gif

wl
donderdag 15 januari 2004

©2001-2024 WisFaq