Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkantsvergelijkingen met wortels

hallo ik heb een voorbeeld van en vergelijking met wortels maar ik begrijp niet hoe je verder moet doen om de discrimant te vinden.
x2-2x(Ö2-1)-(2Ö2+1)=0
dank u

stefan
2de graad ASO - woensdag 14 januari 2004

Antwoord

De algemene vorm is ax2+bx+c
a=1 en c=-2Ö2-1
Dat zal 't probleem niet zijn...
Maar is nu b?
Er staat:
-2x(Ö2-1), maar dat is hetzelfde als:
-2·(Ö2-1)·x
Dus b=-2·(Ö2-1)

D=b2-4ac
D=(-2·(Ö2-1))2-4·1·(-2Ö2-1)
Zou dat lukken?

WvR
woensdag 14 januari 2004

©2001-2024 WisFaq